Hi everyone,
The last few days when I have started my car I have noticed a little blinking wrench in the display area, and a negative number. For a couple of days it was - 3, then yesterday was -6. It's always been only when I start the car and when it's in reverse until this morning, when it was visible in drive, and this morning there was no number at all.

The manual says the wrench and number indicate when service is due, but I had it in just about a week ago. I should hope no service is due...

Thanks for any insights.

Views: 206

Comment

You need to be a member of smart USA insider to add comments!

Join smart USA insider

Comment by judi on November 11, 2009 at 11:17am
They reset mine at the dealer in about 5 seconds...
Comment by Eric on November 11, 2009 at 9:45am
Does anyone know how to reset the service alert? I had mine serviced at a non Smart dealer, and they didn't reset it.
Comment by Michele on September 12, 2009 at 3:55pm
Judi, mine shifts a lot easier, less of a lag in between gears which people on here told me they got better gas mileage after the 2.0 update.
Comment by tommyk on September 10, 2009 at 11:00pm
you guys are paying too much for your 10k service
Comment by judi on September 10, 2009 at 8:36pm
I had the software update a couple of months ago - my car had been stalling, and after the update, it stopped and ran smoother. How about you, Michele?
Comment by Scott Ross on September 10, 2009 at 8:22pm
What did the new computer software do for you?
Comment by Michele on September 10, 2009 at 6:38pm
Just got my car serviced today. It took 1 1/2 hours and was 207.00 not bad and also got the 2.0 upgrade with the free battery and new computer software that took an extra hour.
Comment by judi on September 10, 2009 at 4:06pm
Well...I took delivery of my car 9/12/2008, which will be a year Saturday, and the alert went off Friday, 7 days ago. Guess I'd better call now, since it's still under a year for 2 more days...
Comment by Fred on September 10, 2009 at 3:36pm
The difference between the one year service indicator and the date you took delivery is because the one year timer starts at the factory. I took delivery of my car in May and the one year alert went off in March at much less than 10k miles. I brought the car in and had the service done. At my dealer, the service cost $200+.
Comment by judi on September 10, 2009 at 1:57pm
Oh, the 2 minute commute just explains the low mileage. I do take it out...I take it everywhere! My husband barely drives anymore ;-) It's regularly up to 70 mph, er, or more...but most places I go, even by highway, just aren't that far.

Anyway, I wonder why the dealer didn't change the oil when I had it in last week...or reset the service indicator. If I have to take it back in now, do they charge for it? Or is it included in the 1st year perks, once the 1st year is technically over?

find a

smart center

go

Photos

Loading…
  • Add Photos
  • View All

Videos

  • Add Videos
  • View All

© 2014   Mercedes-Benz USA, LLC.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service